Sommige van onze bestemmingen vereisen visa, andere weer niet. In sommige regio’s worden ze steeds meer afgeschaft, zoals in Centraal-Azië, of komen er al dan niet praktische procedures online.

In de reisbeschrijvingen van de groepsreizen en in de offertes voor individuele reizen wordt duidelijk aangegeven wat de te volgen procedure is voor die betreffende reis.

Online visa

Tegenwoordig hebben steeds meer landen een visumprocedure online. Soms krijg je dan een visum digitaal via je mail, soms moet je er alsnog mee langs de ambassade van het land, of het visum bij aankomst op de luchthaven in je paspoort laten zetten.

Hoe de procedure ook loopt, wij zoeken dat van tevoren voor je uit, en in sommige gevallen maken we ook een uitgebreide handleiding om de procedure te doorlopen. En als je digitaal er niet mee uit de voeten kunt, dan nemen we je desnoods de hele procedure uit handen.

Oldschool visa

Toch zijn er nog steeds een paar landen waarvoor je voor je reis al je visum moet regelen, op papier, in je paspoort. Je kunt ervoor kiezen om dat zelf helemaal te regelen, en zelf naar de ambassade te gaan, of het ons in handen te geven. In dat geval zullen wij een visumbureau inschakelen om de afhandeling over te nemen. De kosten daarvoor laten we uiteraard van tevoren weten, en rekenen we aan je door.