Veel reizigers hebben tegenwoordig een doorlopende reis en-/of annuleringsverzekering. Als je dit hebt let er dan wel op dat er een maximale reissom wordt gedekt in de annuleringsverzekering en dat onze reizen niet zelden duurder zijn. In dat geval doe je er goed aan je bij te verzekeren.

In het verleden boekten we vaak een kortlopende reis en-/of annuleringsverzekering voor onze klanten. Door een verandering in de systematiek is het nu gebruikelijk dat rechtstreeks via de verzekeraar te regelen. Wij raden aan dat te doen Allianz Global Assistance waar wij jarenlang naar volle tevredenheid hebben samengewerkt.

Allianz Global Assistance Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht voor eenieder die via ons een reis boekt. Dat kan via je eigen verzekeraar, maar dus ook bij Allianz Global Assistance. Allianz Global Assistance biedt kortlopende reisverzekeringen aan op drie niveaus. De verschillen zitten daarnaast in de dekking van de reisbagage, en het eigen risico voor de medische kosten.

De premies bedragen voor werelddekking:
€ 2,00 p.p.p.d
B  € 2,75 p.p.p.d
C  € 3,50 p.p.p.d

En voor Europadekking (inclusief landen aan de Middellandse Zee zoals Marokko, Libië, Egypte, Libanon, Syrië en Turkije):
A  € 0,95 p.p.p.d.
B  € 1,85 p.p.p.d.
C  € 2,55 p.p.p.d.

De poliskosten bedragen € 4,50.

Tot slot: deelnemers die zich samen inschrijven op een reis raden we aan om een reisverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Bij een eventuele repatriëring van uw reisgenoot voorkomt u zo dat u als medereiziger (met een andere verzekering) geen toestemming krijgt om ook zonder kosten terug te keren. 

Alarmcentrale

Allianz Global Assistance
 heeft zijn eigen alarmcentrale. Deze is uiteraard zeven dagen per week bereikbaar, 24 uur per dag. Mocht je hen onderweg moeten inschakelen, dan is het wel handig ook Battuta Reizen daarvan op de hoogte te (laten) stellen. Wij kunnen soms helpen bij het oplossen van mogelijke problemen.

Het nummer van de alarmcentrale is: +31-20-5 92 92 92

Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering


Een annuleringsverzekering dekt de kosten van het onvrijwillig annuleren van de reis. De kosten van het annuleren zijn vermeld in onze reisvoorwaarden.

Het is aan de verzekeringsmaatschappij om te beoordelen of je annuleert volgens hun voorwaarden annuleringsverzekering, en dus recht hebt op teruggave van de annuleringskosten.

Overigens werkt de annuleringsverzekering ook nog na vertrek. Mocht je de reis noodgedwongen moeten afbreken, dan betaalt Allianz Global Assistance de niet genoten vakantiedagen terug bij de Standaard Annuleringsverzekering, en zelfs de gehele reissom bij de Dubbelzeker Annuleringsverzekering. Op die wijze stelt de Dubbelzeker Annuleringsverzekering je in staat om in principe de reis geheel opnieuw te maken.

De premie van de Standaard Annuleringsverzekering bedraagt 5,9% over de reissom (dit is inclusief de assurantiebelasting). De Dubbelzeker Annuleringsverzekering bedraagt 6,5% (inclusief assurantiebelasting) over de reissom. 

De poliskosten bedragen € 4,50.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Ook hiervoor verwijzen we je voortaan naar de verzekeraar zelf.

Allianz Global Assistance verzekeringen regelen doe je via hun website:
https://www.allianz-assistance.nl

Op hun homepage kan je direct de premies bereken en de verzekeringen afsluiten!