Battuta Reizen is 2007 opgezet door Sander Lucassen, ondergetekende dus. Ik zet mijn jarenlange ervaring in de reiswereld om in een eigen product. Ik begon eind jaren 80, toen ik geschiedenis studeerde, met reizen naar de landen achter het toenmalige IJzeren Gordijn. Al snel daarna volgde de eerste kennismakingen met landen net buiten Europa, zoals Turkije en Marokko. Dit was het begin van een reisverslaving die zich voornamelijk richtte op islamitische wereld. De combinatie van geschiedenis, cultuur en actualiteit vormen de basis voor mijn interesse. De gastvrijheid van de mensen, en een groeiende fascinatie met de pracht en de onherbergzaamheid van de woestijn, bestendigen deze reisverslaving.

Als reisbegeleider heb ik voor diverse reisorganisaties gewerkt in landen als Marokko, Turkije, Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte, Libië, Iran, Oezbekistan en Kirgizstan. Recenter nog begeleidde ik mijn eigen reizen naar Siberië, Algerije, Iraaks Koerdistan, Noord-Soedan en Saoedi-Arabië. Voor Battuta Reizen dus.

Battuta Reizen wil graag mooie reizen organiseren in een regio die niet altijd even makkelijk te bereizen is. Battuta Reizen streeft er daarbij naar om betere programma's dan andere organisaties te brengen. Dat betekent soms een compleet andere invalshoek, soms slechts dat er op de juiste plaatsen meer tijd wordt uitgetrokken, zodat je als reiziger ook de kans hebt er eens op eigen gelegenheid op uit te gaan. Al met al willen wij meer aandacht en meer rust in onze reizen brengen. Wij gaan er van uit dat wie bij ons boekt én al eigen reiservaring heeft én een oprechte belangstelling voor het gebied waar de reis naar toe gaat.

De afgelopen jaren waren ook niet altijd even makkelijk. Zo was daar de Arabische Lente die in het begin jaren ’10 alles overhoopgooide, daarna natuurlijk de coronaperiode, en tot slot de Oekraïne-oorlog, die het eind betekende aan onze superinteressante reizen naar Oekraïne, Rusland en Siberië. Maar we kijken gewoon waar we wel reizen kunnen uitvoeren, en weten altijd weer boeiende plekken te ontsluiten waar anderen zich nog niet, of nauwelijks, aan wagen.

Reizen met een gezicht, groepsreizen

Met onze reizen met een gezicht geven we de beste reisbegeleiders van Nederland een nieuw podium. Zij nemen je mee naar hun favoriete bestemming, met programma's die aan hun eisen en kennis zijn aangepast. Reizen die andere reisorganisaties niet aandurven, of niet denken te kunnen verkopen. Wij denken dat dat wel kan, omdat deze reisbegeleiders absolute meerwaarde geven aan deze reizen. 

Het dwingt ons zelf bovendien telkens onze eigen grenzen te verleggen, en nieuwe reizen uit te werken. Het streven is ongeveer tien groepsreizen per jaar op de markt te brengen. Deze reizen worden meestal eenmalig uitgevoerd, maar bij gebleken succes zijn ze natuurlijk wel voor herhaling vatbaar. 

Verleg je grenzen, individuele reizen op maat

Voor alle bestemmingen geldt dat we er bijzondere groepsreizen opzetten en aanbieden, maar het merendeel van wat wij uitvoeren blijven de individuele reizen die wij voor iedere klant op maat maken en uitwerken. Daarvoor kan je te allen tijde een offerte aanvragen.

Dank aan onze klanten

Wij zijn veel van onze klanten dank verschuldigd. Met de uitgebreide reiswensen die ze bij ons neerleggen, en die wij dan uitwerken naar de meest bijzondere reizen, leren wij iedere keer meer over onze bestemmingen. Niet zelden wordt een nieuwe groepsreis geboren uit een reis die wij op individuele basis voor een van onze klanten hebben uitgevoerd. En dat wij inmiddels een flink bestand hebben van vaste klanten die regelmatig bij ons terugkomen, beschouwen wij als het grootste compliment dat we kunnen krijgen! 

© Battuta Reizen 2023