Rusland is de laatste jaren een steeds belangrijker bestemming voor Battuta Reizen geworden. Het is een oude liefde, en het land is zo groot en groots dat je er altijd weer nieuwe reisplannen kunt verzinnen. We zijn daar nog lang niet mee klaar. Maar we hebben in de loop der jaren een flink netwerk van lokale agenten opgebouwd, in diverse regio's, zodat we echt mooie reizen met veel detail kunnen organiseren. Lokale agenten zijn een voorwaarde voor het uitvoeren van goede reizen in Rusland en Siberië.

Oekraïne doen wij ook al lang aan, zij het dat het land de Krim heeft moeten inleveren aan Rusland, en het oosten zucht onder een smeulende burgeroorlog. Maar de hoofdstad Kiev is fantastisch, en er is genoeg te beleven in steden als Lviv en in de Karpaten, met zijn mooie natuur. En voor wie durft is natuurlijk ook Tsjernobyl te bezoeken.

Wit-Rusland is een van de laatste dictaturen van Europa, maar tegenwoordig makkelijk te bezoeken en te bereizen. Veel bestemmingen liggen wel onhandig ver uit elkaar, maar vanuit de gezellige en tegelijkertijd nog steeds sovjetachtige hoofdstad Minsk is alles goed te bereiken.