Centraal-Azië is een tweede pijler onder Battuta Reizen. Lange tijd maken wij al individuele reizen op maat in de landen langs de Zijderoute, en regelmatig zijn er ook groepsreizen naar deze landen. En de afgelopen tijd maakt het ene land na het andere het steeds makkelijker om aan visa te komen, of schaft de visumplicht zelfs af. Alle landen? Nee, Turkmenistan blijft de touwtjes stevig in handen houden. Hoe het ook zij: we maken mooie reizen precies zoals jij het wilt.

Oezbekistan is het land van de zijderoutesteden Khiva, Buchara en Samarkand: rijk aan geschiedenis en monumentale architectuur. Tadzjikistan biedt fascinerende reizen langs de Pamir Highway en door de Wakhan-corridor. Fascinerende geschiedenis in spectaculaire berglandschappen. De bergen van Kirgizstan zijn lieflijker, en vooral ook het terrein van in yurts levende nomaden. Kazachstan is zo groot, dat het niet onder een noemer te vangen valt. Het bekendst zijn de woestijnlandschappen, canyons en bergen in het zuiden. Maar er zijn ook zijderoutesteden, Baikonur en het verdwijnende Aralmeer.

Turkmenistan tot slot lijkt heel geheimzinnig, maar wij kennen routes die weinig anderen kennen en kunnen je een andere kant van het land laten zien, met pelgrimsoorden, afgelegen canyons en fraaie woestijnen.