Libanon & Jordanië

met Sibren OosterhavenBeiroet

Ooit werd Beiroet het Parijs van het Midden-Oosten genoemd, en of dat nog steeds zo is is de vraag. Zeker is dat er in Beiroet volop ruimte is voor het goede leven: uitstekende restaurants, gezellige terrasjes, een mnooie boulevard en in de nachtelijke uren een intensief uitgaansleven. Het goede leven in Beiroet staat echter altijd onder druk, gezien de ingewikkelde politieke situatie waar het land al sinds menseheugenis onder te lijden heeft. Maar zolang het goed is is het goed!


Zuidelijk Libanon

We gaan de mooie kust van Libanon verkennen in Sidon en Tyr, twee historische zuidelijke havenssteden waar je ook indrukwekkende restanten vindt uit de Romeinse en zelfs Griekse tijd en nog ouder. Daarna trekken we het Choufgebergte in, waar we genieten van rust en natuur, maar ook van kloosters en paleizen.


Romeinse tijd

In Baalbek, in de Bekaa-vallei, bezoeken we twee van de meest imposante tempels uit de Romeinse oudheid, namelijk die van Jupiter en van Bacchus. Daarna steken we het Libanongebergte weer over om een paar dagen door te brengen in de mooie Qadishavallei. Via Byblos, met zijn zeer indrukwekkende opgravingen aan zee, keren we terug naar Beiroet.


Dichtbij de natuur

Overland kunnen we niet, dus gaan we per vliegtuig van Beiroet naar Amman. In het noorden van Jordanië bezoeken we meer Romeinse sites, met name Jerash en Umm Qais, maar zullen daar ook genieten van de mooie landschappen door in een klein dorpje in een homestay, maar ook midden in de natuur, te overnachten. Dit is een kant van Jordanië die niet veel mensen kennen!


Vanuit het noorden dalen we via de beroemde Kings' Highway af via Madaba naar Dana. Hier hebben we nog een mooie wandeldag op het programma staan, naar de Wadi Feynan, met spectaculaire vergezichten over de Wadi Araba en de Dode Zee-vallei.


Onvolprezen Petra

Bij Petra, ook wel een van de moderne wereldwonderen genoemd, denk je misschien vooral aan monumentale graven als de Schatkamer en het Klooster. Superindrukwekkende grafmonumenten zijn dat. Maar ook Petra is vooral een preachtig natuurgebied, met indrukwekkende bergen en kleurrijke rotsformaties. En het bestrijkt een enorm gebied. Daarom trekken we hier een extra dag voor uit, zodat we meer tijd hebben om mooie wandelingen te maken, en misschien zelfs helemaal naar het graf van Aaron te klimmen!


Wadi Rum en de Rode Zee

De reis wordt afgesloten met een mooie tocht en overnachting in een van 's werelds mooiste woestijngebieden, de Wadi Rum. En de reis eindigt in het gezellige Aqaba, aan de Rode Zee, waar je fijn kunt snorkelen en duiken.


Kortom: deze reis staat in het teken van imposante oudheden en mooie natuur en landschappen. Wie gaat er mee?Libanon & Jordanie met Sibren Oosterhaven

 

Vertrekdatum:     27 april - 18 mei 2018, 22 dagen


Reissom:               € 3.175

 

Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 12


Reiscode               180427 LBJ    Klik hier voor de uigebreide reisbeschrijving
ReisprogrammaDag 1  Amsterdam - Beiroet


Dag 2  Beiroet


Dag 3  Beiroet - Sidon - Tyr


Dag 4  Tyr - Deir al Qamar - Beiteddine - Maassar Chouf   


Dag 5  Maassar Chouf - Baalbek - Qadishavallei


Dag 6  Qadishavallei, wandeldag


Dag 7  Qadishavallei - Tripoli - Byblos


Dag 8  Byblos - Jeita - Beiroet


Dag 9  Beiroet


Dag 10 Beiroet - Amman


Dag 11 Amman - Jerash - Umm Qais - Jordaanvallei


Dag 12 Jordaanvallei - Pella - Ajlun - Rasoun


Dag 13 Rasoun - Dode Zee - Madaba


Dag 14 Madaba - Dana


Dag 15 Dana - Wadi Feynan


Dag 16 Wadi Feynan - Wadi Musa


Dag 17 Petra


Dag 18 Petra


Dag 19 Wadi Musa - Wadi Rum


Dag 20 Wadi Rum - Aqaba


Dag 21 Aqaba


Dag 22 Aqaba - Amsterdam

Libanon & Jordanië

reisbeschrijvingBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Libanon_-_Libanon_en_Jordanie_met_Sibren_Oosterhaven_-_reisbeschrijving.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Libanon_-_Libanon_en_Jordanie_met_Sibren_Oosterhaven_-_reisbeschrijving.htmlshapeimage_1_link_0
boekingsformulierBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlshapeimage_2_link_0


Sibren Oosterhaven is een reisbegeleider in hart en nieren, en sinds 2001 heeft hij veel reizen begeleid in het Midden-Oosten (Syrië, Libanon, Jordanië, Jemen, Iran en Oman), in Zuid-Azië (Pakistan, Nepal, Sri Lanka en India). Naast het Indiaas subcontinent is het Midden-Oosten dan ook zijn specialiteit.


En het is weer hoog tijd om het Midden-Oosten te verkennen, dat was Sibren met Battuta eens. Syrië is uiteraard nog steeds off limits, vandaar dat we nu uitkomen op de combinatie Libanon en Jordanië, landen waar ook Sibren veel geweest is voor de tijd der troebelen.


Beide landen  hebben de rust binnen hun grenzen grotendeels weten te bewaren, en  je kunt er veilig rondreizen. En voor Sibren wordt het een trip down memory lane...    


Je kunt er dus verzekerd van zijn dat de reisbegeleider er zin in heeft, en vol enthousiasme zijn liefde voor het Midden-Oosten met je zal delen!

Zelf zegt Sibren over deze reis:


"..."

    25

reizen met een gezicht
groepsreizenBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlshapeimage_4_link_0
individuele reizen
op maatBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlshapeimage_5_link_0
© Battuta Reizen 2007-2017Battuta_Reizen_-_Over_Battuta_Reizen.html