25

Over ons en onze reizenBattuta Reizen is 2007 opgezet door Sander Lucassen. Hij zet zijn jarenlange ervaring in de reiswereld om in een eigen product. Sander begon eind jaren ’80, toen hij geschiedenis studeerde, met reizen naar de landen achter het toenmalige ijzeren gordijn. Al snel daarna volgde de eerste kennismakingen met landen net buiten Europa, zoals Turkije en Marokko. Dit was het begin van een reisverslaving die zich voornamelijk richtte op islamitische landen. De combinatie van geschiedenis, cultuur en actualiteit vormen de basis voor zijn interesse. De gastvrijheid van de mensen, en een groeiende fascinatie met de pracht en de onherbergzaamheid van de woestijn, bestendigen deze reisverslaving. Als reisbegeleider werkte hij voor diverse organisaties in landen als Marokko, Turkije, Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte, Libië, Iran, Oezbekistan en Kirgizstan. Recent begeleidde hij nog reizen naar Siberië, Algerije, Iraaks Koerdistan en Noord-Soedan. Voor Battuta Reizen dus.

 

Voor hij met Battuta Reizen begon, werkte Sander als touroperator bij Koning Aap Reizen. Daar was hij verantwoordelijk voor het product West-Afrika, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Nu zet hij zijn passie én kennis om in het eigen product van Battuta Reizen.


Battuta Reizen wil graag mooie reizen organiseren in een regio die niet altijd even makkelijk te bereizen is. Battuta Reizen streeft er daarbij naar om betere programma’s dan andere organisaties te brengen. Dat betekent soms een compleet andere invalshoek, soms slechts dat er op de juiste plaatsen meer tijd wordt uitgetrokken, zodat je als reiziger ook de kans hebt er eens op eigen gelegenheid op uit te gaan. Al met al willen wij meer aandacht en meer rust in onze reizen brengen. Wij gaan er van uit dat wie bij ons boekt én al eigen reiservaring heeft én een oprechte belangstelling voor het gebied waar de reis naar toe gaat.

 

De afgelopen jaren waren niet het meest gemakkelijke voor Battuta Reizen. De Arabische Lente was enerzijds een periode van hoop, maar in sommige landen meer nog van wanhoop. Onder dictatuur verscholen liggende spanningen kwamen naar buiten en leiden tot revoluties en burgeroorlogen. In sommige landen is het geweld geweken, en kan er weer hoopvol vooruit gekeken worden, andere blijven hangen in een situatie van gespannen vrede of zelfs voortdurende burgeroorlog. Dit betekent dat wij ons flink hebben moeten aanpassen, en accenten verleggen naar landen en regio's waar het rustig genoeg is om te reizen.


Battuta Reizen verlegt je grenzen

En we blijven graag onze grenzen verleggen, juist nu, en hopelijk ook die van onze reizigers. Daarom introceren wij keer op keer weer nieuwe reizen en bestemmingen.


Reizen met een gezicht

Met onze reizen met een gezicht geven we de beste reisbegeleiders van Nederland een nieuw podium. Zij nemen je mee naar hun favoriete bestemming, met programma's die aan hun eisen en kennis zijn aangepast. Reizen die andere reisorganisaties niet aandurven, of niet denken te kunnen verkopen. Wij denken dat dat wel kan, omdat deze reisleiders absolute meerwaarde geven aan deze reizen.

Het dwingt ons zelf bovendien telkens onze eigen grenzen te verleggen, en nieuwe reizen uit te werken. Het streven is ongeveer een nieuwe reis per maand op de markt te brengen. Deze reizen worden meestal eenmalig uitgevoerd, maar bij gebleken succes zijn ze natuurlijk wel voor herhaling vatbaar.


IBN Nieuwsbrief

Wil je van dit alles op de hoogte gehouden worden, meld je dan aan voor onze IBN Nieuwsbrief, via de link linksboven.


Fotoreizen

Sinds een paar jaar voeren we ook fotografiereizen uit naar Cuba, in samenwerking met Fotoworkshop.nl. En nu ook naar Tanzania. En met Peter Koudstaal organiseren we fotoreizen naar Beijing. Meer fotoreizen zitten in de planning.


Groepsreizen, individuele reizen en reizen op maat

Voor alle bestemmingen geldt dat we er bijzondere groepsreizen opzetten en aanbieden, maar het merendeel van wat wij uitvoeren blijven de individuele reizen die wij voor iedere klant op maat maken en uitwerken. Daarvoor kan je te allen tijde een offerte aanvragen.


Dank aan onze klanten

Wij zijn veel van onze klanten dank verschuldigd. Met de uitgebreide reiswensen die ze bij ons neerleggen, en die wij dan uitwerken naar de meest bijzondere reizen, leren wij iedere keer meer over onze bestemmingen. Niet zelden wordt een nieuwe groepsreis geboren uit een reis die wij op individuele basis voor een van onze klanten hebben uitgevoerd. En dat wij inmiddels een flink bestand hebben van vaste klanten die regelmatig bij ons terugkomen, beschouwen wij als het grootste compliment dat we kunnen krijgen!


Colofon

Webdesign: Ruth Albracht

Webredactie: Sander Lucassen

Fotografie: Sander Lucassen, Ruth Albracht, Johan Scholte Albers (Jemen), Michel Broekman (Centraal-Azië), Andy Scheurweg (Oost-Turkije, Iran), Marita  Groenestijn (Marokko), Iris Kaandorp (Marokko), Arnaud Wirschell (Armenië), Carolien van der Eerden (Libië), www.bevlogenbeelden.nl (Armenië), Jeroen Bakker (Egypte), Frank Janssens (Ethiopie), Daniel Dieraert (Ethiopië, Somaliland), Twan Gremmen (India), Judit Neurink (Iraaks Koerdistan), Myrtha Romboudts (Soedan), Kees Terlouw (Oost-Turkije en de Kaukasus), Rosalie van Deursen (Rwanda), Sibren Oosterhaven (India, Iran , Oman), Ellen Romeijn (Pakistan), Christina ter Braak (Turkmenistan), www.fotoworkshop.nl (Marokko, New York, Cuba, Tanzania), Edwin Trommelen (Siberië), Anna van der Heijden (Mongolië), Peter Koudstaal (Beijing) e.v.a.


Mochten er foto's van je op de website staan, terwijl we vergeten zijn je naam te vermelden, laat het ons dan even weten, dan corrigeren we dat meteen!


© Battuta Reizen, 2007-2017

http://eepurl.com/f0CTb
Meld je hier aan voor IBN
de nieuwsbrief van
Battuta Reizen!http://eepurl.com/f0CTbhttp://eepurl.com/f0CTbshapeimage_3_link_0
Over Ibn BattutaBattuta_Reizen_-_Over_Ibn_Battuta.htmlBattuta_Reizen_-_Over_Ibn_Battuta.htmlshapeimage_4_link_0
reizen met een gezicht
groepsreizenBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlshapeimage_5_link_0
individuele reizen
op maatBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlshapeimage_6_link_0
© Battuta Reizen 2007-2017Permanente

vroegboekkorting!


Battuta Reizen geeft groepsboekers die er op tijd bij zijn altijd een vroegboekkorting.


We geven korting als je de groepsreis minimaal 6 maanden voor vertrek boekt.


€ 50 p.p. bij reizen met een reissom tot

€ 2.500 en € 100 p.p. daarboven.


dat is mooi meegenomen
Nú boeken!


Gegarandeerd vertrek!Bajkal Winterreis
met Edwin Trommelen
13 maart 2018 | 15 dagen | € 3.995


Mongolië Rendiervolk
met Anna van der Heijden
15 juli 2018 | 26 dagen | € 3.795Battuta_Reizen_-_Groepsreis_Rusland_-_Bajkal_Winterreis_met_Edwin_Trommelen.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Rusland_-_Bajkal_Winterreis_met_Edwin_Trommelen.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Mongolie_-_Mongolie_Rendiervolk_met_Anna_van_der_Heijden.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Mongolie_-_Mongolie_Rendiervolk_met_Anna_van_der_Heijden.htmlshapeimage_9_link_0shapeimage_9_link_1shapeimage_9_link_2shapeimage_9_link_3


Nieuwe reizen met een gezicht!
het andere Iran

met Sibren Oosterhaven

1 april 2018 | 22 dagen | € 3.245Libanon & Jordanië

met Sibren Oosterhaven

28 april 2018 | 22 dagen | € 3.175Noordelijke Kaukasus

met Edwin Trommelen

28 juli 2018 | 17 dagen | € 5.095Noord-Pakistan

met Ellen Romeijn

17 augustus 2018 | 22 dagen | € 3.695Iran

met Alexander Reeuwijk

23 september 2018 | 15 dagen | € 2.645Algerije

met Ellen Romeijn

november 2018 | 22 dagen | € volgt


Bijna gegarandeerd vertrek!
Tamil Nadu

met Alexander Reeuwijk

25 december 2017  | 22 dagen | € 3.395

eerste deelnemers genoteerdGujarat Festivalreis

met Sibren Oosterhaven

10 februari 2018 | 25 dagen | € 3.495

eerste deelnemers genoteerdNoord-Soedan

met Marion Meulenbroek

3 maart 2018 | 15 dagen | € 3.475

eerste deelnemers genoteerdOman & de Emiraten

met Sibren Oosterhaven

10 maart 2018 | 17 dagen | € 3.545

eerste deelnemers genoteerdIraaks Koerdistan

met Judit Neurink

17 maart 2018 | 10 dagen | € 2.495

eerste deelnemers genoteerd