25Zuid-Pakistan

met Ellen RomeijnPakistan

Een groots land met fantastische berglandschappen in het noorden en de roemruchtige Karakorum Highway heeft veel meer te bieden dan alleen dat. Hoogste tijd om ook het zuiden van Pakistan in het reispakket op te nemen. De rijke geschiedenis van de stad Lahore, de opgravingen van Harrapa en Mohenjodaro, de vele religieuze heiligdommen en de magnifieke rivier de Indus die overal aanwezig is, zijn een bezoek meer dan waard.


Lahore

Een oude stad en al lange tijd de hoofdstad van de provincie Punjab, het is niet alleen de meest culturele stad van het land maar bereikte haar bloei tijdens het bewind van de Mogul-keizers, en zij bouwden in hun regeringsperiode de grootste monumenten dit we tot op de dag van vandaag kunnen bezichtigen, zoals het Fort, de Badshahi moskee, de Shalimar tuinen en verschillende grafmonumenten.


Punjab

Sinds 1947 is de Punjab verdeeld over de landen India en Pakistan. De Punjab is historisch het gebied geweest waar alle veroveraars, handelaren en religieuze missionarissen doorheen trokken en zich soms tijdelijk gevestigd hebben. De aanwezige historische centra, de diverse stammen, de mooie heiligdommen, de alom aanwezig landbouw en de huidige industrialisatie hebben van deze provincie de belangrijkste en rijkste provincie van het land gemaakt.


Sind

Sind is de grootste provincie in landoppervlak van het land en Karachi, de vroegere hoofdstad, is de grootste stad van Pakistan. Sind is genoemd naar de rivier de Indus. Vele rijken die hier langs de rivier de Indus ontstonden vormen een rijke geschiedenis. Door bevloeiing van de vele landbouwgronden langs de Indus ontstonden eerst dorpen en later steden. Religie, waaronder soefi-genootschappen, leeft sterk bij de Sindi’s. Sindi’s zijn het meest kleurrijk in hun kleding en in hun rijkversierde kunstnijverheidsproducten.  Deze provincie heeft de langste traditie van continue interactie tussen moslims en hindoes.


Karachi

Vanaf de stichting van de staat Pakistan lange tijd de hoofdstad van land geweest. Het was ook de stad waar de meeste vluchtelingen uit India naar toe gingen. Vanaf 1967 is Islamabad de hoofdstad, daar is ook de regering gevestigd. Karachi is nu de meest vrije stad van het land en ook de grootste, met rond de 20 miljoen inwoners, afkomstig uit alle delen van het land. Het heeft een belangrijke haven, en in de omgeving zijn nieuwe havens in aanbouw. Het financiële centrum van het land.


Pakistaanse gastvrijheid

Ervaren reizigers weten allang dat Pakistani tot de meest gastvrije volkeren ter wereld behoren, en dat het contact met hen wordt vergemakkelijkt door een redelijk wijdverbreide kennis van het Engels. Voor wie dacht geen kennis te kunnen maken met dit bijzondere volk en bijzondere land heeft Battuta Reizen nu dus de oplossing. Een bezoek aan Lahore, de provincies Punjab en Sind, met een afsluiting in de stad Karachi zijn samengesteld tot een reis van 17 dagen, die je het ‘andere’ Pakistan te laten zien.


De reis is mede bedacht en opgezet door Ellen Romeijn, en zij zal de reis dan ook met veel passie begeleiden!Zuid-Pakistan met Ellen Romeijn


Reisdatum:14 - 30 december 2019, 17 dagen


Reissom:        € 3.495

 

Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 12


Reiscode:        191214 PKZ  


Klik hier voor de reisbeschrijving


ReisprogrammaDag 1  Amsterdam - Lahore


Dag 2  Lahore


Dag 3  Lahore


Dag 4  Lahore - Multan, bezoek Harappa


Dag 5  Multan


Dag 6  Multan - Bahalwapur


Dag 7  Bahalwapur, excursie Darawar Fort


Dag 8  Bahalwapur


Dag 9  Bahalwapur -

Sukkur


Dag 10  Sukkur


Dag 11  Sukkur


Dag 12  Sukkur - Hyderabad


Dag 13  Hyderabad


Dag 14  Hyderabad - Karachi


Dag 15  Karachi


Dag 16  Karachi


Dag 17  Karachi - Amsterdamoverige reizen PakistanBattuta_Reizen_-_Groepsreizen_naar_Pakistan.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_Pakistan.htmlshapeimage_1_link_0
PakistanBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_Pakistan.html
reisbeschrijvingBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Pakistan_-_Zuid-Pakistan_met_Ellen_Romeijn_-_reisbeschrijving.htmlBattuta_Reizen_-_Groepsreis_Pakistan_-_Zuid-Pakistan_met_Ellen_Romeijn_-_reisbeschrijving.htmlshapeimage_3_link_0
boekingsformulierBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlshapeimage_4_link_0


De reis zal worden begeleid door Ellen Romeijn. Ellen was ooit onze agent in Kirgizstan, maar begeleidt ook graag reizen, met een bijzondere voorliefde voor de weidsheid van het hooggebergte.


Afgelopen jaren bezocht zij meerdere keren Noord-Pakistan, de rustige regio's van de Karakorum Highway, de Hunzavallei en Baltistan. Net als Battuta Reizen vond zij dat het hoog tijd werd om ook eens Zuid-Pakistan te gaan verkennen!!


Zelf zegt Ellen over deze reis:


“Ik wil graag naar Zuid-Pakistan omdat ik graag het ‘andere Pakistan’ wil laten zien aan onze reizigers. De meeste reizigers kennen Pakistan als het land met de vele hoge bergen, en dat is het ruige noorden zeker, maar er bestaan ook kleurrijke dorpen en steden, archeologische vindplaatsen en indrukwekkende monumenten, die je in de zuidelijke provincies Punjab en Sind van Pakistan aantreft. 

De historische stad Lahore is voor mij de meest interessante stad van het land, rijk aan Mogul-bouwwerken, musea, een grote moskee en een heerlijke bazaar waar je je jaren in de tijd terug waant. 


De afwisseling in deze reis zit ook in het bezoeken van de plaatsen Harappa en Mohenjodaro, de oudste opgravingen van het land, rondlopen op deze gedeeltelijk gerestaureerde plaatsen geeft de rijkdom van de historie weer, dit was ook weer een stukje Zijde-route.

De kleuren van de kleding van de inwoners van het zuiden verbazen mij dagelijks en het leven speelt zich in vele dorpen af rond de vele Sufi-heiligdommen, waar veel gezongen en gemusiceerd wordt. Er wonen niet alleen moslims, maar ook hindoes, wat een mooie mix is... daarnaast lopen er nog kamelen en rijden er boerenkarren over het platteland.


Eindigen in Karachi en lopen over het strand van Clifton Beach is een ‘must’ na het bezoek aan de bruisende stad. We bezoeken in december Zuid Pakistan omdat het dan minder heet is, wat belangrijk is om alles goed te bezichtigen.“

© Battuta Reizen 2007-2019Battuta_Reizen_-_Over_Battuta_Reizen.html
reizen met een gezicht
groepsreizenBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlshapeimage_7_link_0
individuele reizen
op maatBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlshapeimage_8_link_0