25Iran

met Alexander Reeuwijk
Iran, het oude Perzië, is een land van contrasten. Onder het bewind van premier Rohani - en na de nucleaire deal met de VS van president Obama - is het land een stuk salonfähiger geworden, en reizen er meer en meer westelingen naartoe. Tegelijkertijd gaat het leven van de lokale bevolking niet echt op vooruit en staat de nucleaire deal inmiddels met dank aan de nieuwe president van de VS weer stevig onder druk. De rellen van begin 2018 getuigen van de binnenlandse druk op de regering die nog altijd gedomineerd wordt door de mollahs.


Maar wie een bezoek brengt aan dit fascinerende land zal met een ander beeld terugkomen. Een beeld met meer diversiteit om te beginnen. Veel jonge Iraniërs zijn al lang toe aan een modernere, meer liberale samenleving, en dat zal je op veel plaatsen merken. Ooit was Iran een westers georiënteerd land, en ook dat zie je terug bij een deel van de oudere generatie. De ouderen verlangen terug naar het oude Iran, en de jongeren smachten naar een nieuw Iran. Daartussenin zit de generatie van de Islamitische revolutie, zij die nu aan de macht zijn, de mollahs en de leden van de revolutionaire garde, de generatie die vasthoudt aan de status quo van nu.

 

Maar bovenal zal je gaan genieten van de vele culturele schatten en monumenten die Iran rijk is. De reis vangt aan in miljoenenstad Teheran, met zijn metro, musea, moskeeën en bazaar. De weg zuidwaarts langs de grote Lut-woestijn brengt je eerst in het rustieke provinciestadje Kashan, met zijn pittoreske bazaar en oude koopmanshuizen. Daarna komt het monumentale Yazd, de mooiste van de woestijnsteden, waar je kennis maakt met het Zoroastrisme, het geloof van het oude Perzië. De ateshgade, de oude vuurtempel, en de torens van de stilte getuigen daarvan.


De reis voert je verder naar Kerman, een echte woestijnstad. Je bezoekt de tuinen en het pelgrimsoord van Mahan, en ook de beroemde lemen burcht van Bam. In Shiraz, de stad van de dichters Hafez en Sa’adi, zit je echt in het Perzisch hartland, hier breng je dan ook een bezoek aan Persepolis, waar je het paleis van Darius de Grote zult bewonderen. In Shiraz zelf dwaal je eindeloos door de altijd drukke en gezellige bazaar.


Tot slot reis je naar Isfahan, met zijn grootse geschiedenis, die zich uit in monumentale pleinen, bruggen, paleizen en moskeeën. Het Plein van de Imam, het hart van de stad, verenigt de belangrijkste moskeeën, het Ali Qapu-paleis, van de vroegere shahs, en de entrees naar de bazaar. Hier keer je telkens terug, en verwondert je over de schoonheid van de Perzische cultuur.


Alexander Reeuwijk heeft veel door Iran gereisd en schreef Achter de sluier het land. Hij leidt je rond en vertelt oude en nieuwe verhalen over dit magische land. Ga met hem mee!

 


Iran met Alexander Reeuwijk


Reissom:     € 2.645


Reisdatum: 2 - 16 september 2018, 15 dagen


Reiscode    180902 IKL


Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 12


de reisbeschrijving volgt spoedig!

Reisprogramma

 


dag 1   Amsterdam - Teheran

 
dag2   Teheran


dag 3   Teheran - Qom - Kashan


dag 4   Kashan


dag 5   Kashan - Yazd


dag 6   Yazd


dag 7   Yazd - Kerman


dag 8   Kerman, excursie Bam en Mahan


dag 9   Kerman - Shiraz


dag 10  Shiraz


dag 11  Shiraz, excursie Persepolis & Naqsh-e Rostam


dag 12  Shiraz - Isfahan


dag 13 Isfahan


dag 14 Isfahan


dag 15 Isfahan - Amsterdam 

reisbeschrijving

boekingsformulierBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlBattuta_Reizen_-_Boekingsformulier_groepsreis_groep.htmlshapeimage_1_link_0

De reis zal worden begeleid door

Alexander Reeuwijk.


Alexander Reeuwijk is schrijver en reiziger, met een voorkeur voor Iran, India, geschiedenis en oude reisverhalen.


Momenteel werkt hij aan een boek over India, het hindoeïsme en de Indiërs. Dit boek wordt in 2018 verwacht.

Hiervoor reisde hij specifiek naar de grote tempelsteden, studeerde hij Hindi en maakte hij vele vrienden. Tijdens deze reis door Zuid-India deelt hij zijn kennis en laat je kennismaken met de mensen met wie hij veel optrekt.


Een andere reisliefde is Iran. Hierover schreef hij het in 2015 gepubliceerde en goed ontvangen Achter de sluier het land. Onlangs is de derde druk verschenen. De afgelopen jaren heeft Alexander in heel het land vele lezingen gegeven over Iran, en als je onze reis boekt krijg je uiteraard ook zijn boek cadeau!


Voorafgaand aan de reis is er een kennismakingsbijeenkomst waarbij Alexander aan de hand van oude reisboeken meer over de reis zal vertellen. En op reis kan je dagelijks een lezing van hem verwachten over de diverse onderwerpen die tijdens de reis aan bod komen.

© Battuta Reizen 2007-2018Battuta_Reizen_-_Over_Battuta_Reizen.html
reizen met een gezicht
groepsreizenBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_met_een_gezicht.htmlshapeimage_4_link_0
individuele reizen
op maatBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlBattuta_Reizen_-_groepsreizen_-_individuele_reizen_-_reizen_op_maat.htmlshapeimage_5_link_0

Zelf zegt Alexander over deze reis:


“....”

IranBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_Iran.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_Iran.htmlshapeimage_6_link_0
overige reizen naar IranBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_Iran.htmlBattuta_Reizen_-_Reizen_naar_Iran.htmlshapeimage_7_link_0